11/06/2008

Blogg namn och ämne?

Funderar på att bloggar men vet inte namnet eller ämne att bloggar om.
Det ska ju vara något som man tycker är roligt och intressant, så man orka göra det flera gånger i veckan. 3D-grafik? Online-spel? Livet?
Vet inte händer ju alltid något i mitt liv som jag tycker är intressant, men folk läser ju allt skit nu för tiden så vem vet?

9/12/2008

Tjenare.
Äntligen fredag. Fast jag mår lite dåligt känner jag, men det är väl typisk när det är helg på ingång.
Grattis till mamma som fyllde år igår. 11:e september, många saker som händer just på denna datum. Har köpt present men ska vänta tills jag ska ner till Skåne och ger till henne personligen.

Har inte hittat på så mycket senast jag skrev här. Jobbar som alla andra.
Lira lite datorn-spel och kolla film. Börjar tycka att Atlantica online blir beroende... Men jag håller fortfarande ett öga på AION.
Läste på aionsource.com att aion kommer får många nya saker. T.ex. hus system där man kan bygga sitt klan hus, t.o.m. en lite samhälle. Spelet kommer äga alltså.
Jag har också varit på wushu träning och kolla in lite. Ska kanske börjar där. Verka vara vettig. Får ser om tiden räcker till. Så mycket man vill lära sig men så lite tid. Måste lära mig att göra en sak åt taget, och fokuserar på det till det är klart. Så dåligt på att avsluta saker och lämnar det 80% klart....
Skärpning Leon!

Ni får har det bra där ute iaf. Hörs

9/08/2008

Filmfrossa

Måndag.
Helgen flyger förbi så snabbt.
Var på bion med flickvännen i helgen, kollade på Batman: The Dark Knight. Det var bra.
Kändes lång men det hände saker hela tiden så man satt spänd hela tiden. Tyckte att Joker (Heath Ledger) var väldigt bra. Han spelade han väldigt trovärdigt. T.ex att han slicka sig på läpparna hela tiden som om han verklingen hade en sår på munnen. Och han var så ond på riktigt. MYCKET bättre dem tidigare batman filmerna.
Kollade på Alvin och chipmunks hemma också. Den var underhållande dem första 40minuterna men sen blev det så kliché.
Vi hann också med att kolla på Hancook. Hade förväntat mig att den skulle vara dåligt, och det fyllde mina förväntningar. En "mellan-film" för Will Smith, typ en b-film mellan två succéer.

Idag ska jag kanske går och kolla in wushu klubben i stan. Ska kanske börjar tränar där, men känner att motivationen inte är på högsta nivån. Jobbigt att kicka sig själv och börjar tränar. Blir det inte det får det blir att börjar på gymmet igen. Det är så mycket lättare att sitta fram tv och sätter på en film eller framför datorn och lira ett spel. T.ex Atlantica online, som jag hittade i helgen och föll för. Har inte lira så mycket men det är bra och det är bara i beta.

Det var väl "allt". Får ser hur man ska orka med denna vecka. Grå och trist. Synd man inte kan åka iväg....... Deprimerande, det var väl allt då :P
ciao
(P.S vet att bilder lägger helt konstigt men orka inte klura ut hur man ska göra.)

9/01/2008

Lasek operation.

Tjenare.
Har inte skrivit på sistone.
Det har faktisk hänt lite sen sist.
Jag har gjort en Lasek operation. För alla som inte vet vad det är.
Det är en ögonoperation. Det ska korrigerar min närsynthet.
Det finns filmer på youtube och söka på, men det är inte rekommenderad om du har tänkt göra en sånt operation. Själv operationen var inte så farligt, även om man var vaken under hela operationen. Men efteråt gjorde det ont. Läkare sa att någon beskrev det som att får en löd-loppa i ögat. Har aldrig fått en sånt i ögat men på huden och det gör ont. Och det är inte i 3 sekunder, det är i 2 dagar. Som tur får man massa smärtstillande tabletter och pipets :D
Idag är måndag men synen är inte 100% än. Jag ser texten på tv:en men det är fortfarande suddigt på vissa avstånd.

Aion dröjer fortfarande. Vet inte om dem dröjer det för att göra det mer efterslängda eller något evil som det. Men längta att för lira spelet, så just nu letar jag efter något att lira till dess. Finns inte mycket utbud om man inte vill betalar en månadavgift....

8/05/2008

Tisdag.
Regn igen...
Händer inget...
Inget på jobbet, på spelvärlden (inget stort)...
Ska kanske testa på 3D modellering på 3Ds max... får ser hur länge jag orka med det innan det åker ner i "lådan-med-allt-jag-har-påbörjat-men-inte-avslutat" lådan.

8/04/2008

Måndag...

Börjar slanka efter med inlägg här.
Det är måndag och vädret är skit. Regn, regn och regn.
Lämnade in bettan (bilen) till verkstan innan jobbet idag.
Hoppas hon har det bra på mekonomen. Broms grejer ska bytas.
Verka som det alltid blir problem efter servicen. Vet inte varför...
Gjorde inte så mycket spännande och speciellt på helgen.
Bada i Vättern i fredags och städade/tvättade på lördag/söndag.
Why? Besök! Lizz föräldrar ska komma på besök, då ska det städas.
Varför städa man alltid när någon kommer på besök? Dem ska ju ser hur man har det vanligtvis. Kanske en fasad man vill visa upp :P

Kollade några filmer i helgen också. 21 och Wanted.
21 var väl hyfsad. Början var segt men blir är rätt underhållande till slut.
Wanted var bättre än förväntan. Överraskade twist i handlingen och grymma effekt.
I like it.

Nu är det bara en vecka kvar tills man ska åka till Spanien.

7/31/2008

Shit, det var länge sen man skrev här.
Så blir det när man jobbar hårt. Vet inte vad man ska skriva.
Fatta inte vad dem bloggare skriver varje dag, massa skit antag jag.
För dem kan ju omöjligt skriva nåt spännande och kul varje, då hade dem inte suttit framför datorn och skrivit det.

Har tagit min första dopp för året i helgen. Det var riktigt fin och varmt i vattnet i Vättern. Trodde inte det var så varmt.
Ska kanske dit igen på fredag innan "kylan" kommer :P
Sen är det ju bara 9 dagar kvar till vi ska till Mallorca och bara slappa.

Aion: står på deras koreanska hemsida att dem meddelar 13/8 om dem ska har en close beta till eller går till Open Beta. Hoppas open så man kan lira lite...

Åter till jobbet... eller lunch. Hoppas varmen håller sig till 8/8 sen får det gärna blir lite kallare :P

7/19/2008

7/11/2008

Fredag, oh härliga fredag. En speciellt fredag idag. Efter kl 16:30 har jag 2 veckor semester!
Ska vara skönt med lite semester. Även om det är bara 2veckor och har inget speciellt inplanerat.
Kanske åka ner till Ängelholm. Ska ju åka till Mallorca om en månad. Det ska blir kul, kan pricka av det från karta på ställen man har varit på.

Spel - läste att Activision och Blizzard slås ihop. Kan ju inte blir bättre. Gillar spelen från Activision och med Blizzard så kan det inte blir dåligt. Hoppas dem gör något nytt spel snart.
Aion är som sagt i tredje fasen av sin beta test. Den kommer håller på tills 21/7. Efter det får man hoppas att det blir en OB period så man får lira detta grymma MMORPG.
Såg en artikel om Hell Kitchen spel -.- Finns det inget stop på vad man kan göra en spel för. Kommer ju inte sälja så bra så varför inte lägga pengarna på att göra något mer seriös.
Tur man har torrents sidor, tänk på allt skit som finns. Allt pengar som man skulle har lagt på spel/filmer som man tycker att dem borde BETALA oss för att dem har lurat oss att slösa vår tid på sånt skit.

Wii - Detta nyhet kanske får Lizz att köpa wii -fit :P

Kom-i-håg: PHP-beginners - läsa på semestern

7/09/2008

Onsdag, lill-lördag när man var student. Då brukar det blir Kåren och lite bar-tömning.
Men nu är det vanligt dag. Jobbar som vanligt.
Kollade lite runt på forums och läser lite comicstrip. Blir det när det är lite slö på jobbet.
Men annars är det full rulle.

Wai - presenterade mig till Google reader för ett tag sen. Riktigt bra tjänst från google. Håller redan på alla dina favorit sidor, om dem uppdateras så får du en meddeland på det, tekniken heter RSS. Visste vad RSS var innan man hade inte våga/orkat prova på det, men det verka vara användbar och kul. Sen kan man "bokmärka" en artikel, t.ex. en tutorial, så man kan går tillbaka senare om man vill.

7/08/2008

Första man läser på aftonbladet.se - Asiater som odlar cannabis i 6 villor i Skåne .....
Asiater har en affärssinne som ingen annan :P

7/07/2008

Ängligen måndag! Just kidning. Helgen har varit kort.
Var på bröllop i lördags. Det var Lizz andra bror som gifte sig med sin Linda. (Lizz's båda brors tjej heter Linda.) Bröllopet var i Katrineholm.
Ceremoni var fin, vädret höll sig soligt till vigseln var över, då regnade det lite. Gjorde inte så mycket vi var ändå inomhus. Maten var god och det var buffé så man fick äta hur mycket man ville :P. Gillade mycket det vitlöksmarinerad skaldjuren. Tårtan var mäktigt med 3 olika choklad(?).
Festen efter maten var inte så illa heller. Mycket sprit,fest och dans.

Det ända negativa man kunde säga om helgen var nog staden, Katrineholm.
Vi bodde på en vandrarhem som var dyrt och lågt standard. Kom hem efter bröllopet och ser några finländare sova på tv-rummet golv, avdankad av öl-drickande. Inget höjda hem iaf.
Och dagen efter när vi skulle hämta våra bil, så såg vi det. Någon/några hade försökt bryta sig in till våra bil. Bensin tanklocket var sönder och uppbruten. Precis som dem 3 andra bilarna som stod på den parkeringen. Helt **** up! Dem fick inte med sig någon men ändå. Dem tog inte ens bensin, dem hade väl bara tråkigt i den hålan. Fyfan! Fick ingen bra intryck av Katrineholm iaf.

Hälsning till Mikael. Hoppas bakfyllan släppte sig till slut. Kry på dig. Dyker säkert upp fler tillfälle för bad i sjön :D

7/03/2008

Snart är dagen över på jobbet.
Har hunnit med mycket idag. Tagit fram nya modeller till 3 olika projekt och minst 5 ritningar till varje projekt också. Tiden går så mycket fortare om man har något att göra hela tiden.
Ska hem och kolla på TV och lira lite Wii eller CoD4 - Boom! Headshot! :D
Blir inte mer avslappande än skjuta huvud av folk online :P

Såg bilder på Ronaldo, en av världens bästa fotbollspelare, då. Men kollar in han nu.
Länk. Har sett bilder på en fet Ronaldiho också. Kataskrof.
Man kanske blir automatisk fetare med åren :P
Torsdag, en dag till fredag. Woohoo.
Tiden går snabbare nu på jobbet. Börjar blir van med tiden och arbetsuppgifterna.
Ibland kan det vara lite och göra, men tror det blir mer när vi har fått in en säljare till på företaget.

Beställde och en resa till Mallorca igår. Det blir en resa till Cala Mayor. Kostade runt 13kkr. Hoppas det inte blir prisdrop nu när man har beställt. Men med min vanliga tur gör det så snart.
Avresa om ca en månad, längta!

Hittar en musik video som kommer revolutionera musikvärlden. En ny musikgenre som kommer slå stort. Länk.

7/02/2008

Naruto manga:407. Det börjar komma spoiler på kapitel.
Kommer blir en intressant kapitel. Pein anfaller Konoha och Naruto, Shikamaru och Kakashi löser mysteriska koden Jiraiya lämnade efter sin död.
Kul "easter egg" till firefox 3.
Skriv in "about:mozilla" eller "about:robots" i adress fältet.

Rolig, nördig skämt:
A helicopter was flying around above Seattle when an electrical malfunction disabled all of the aircraft's electronic navigation and communications equipment.

Due to the clouds and haze, the pilot could not determine the helicopter's position. The pilot saw a tall building, flew toward it, circled, and held up a handwritten sign that said "WHERE AM I?" in large letters. People in the tall building quickly responded to the aircraft, drew a large sign, and held it in a building window. Their sign said "YOU ARE IN A HELICOPTER."

The pilot smiled, waved, looked at his map, determined the course to steer to SEATAC airport, and landed safely. After they were on the ground, the copilot asked the pilot how he had done it.

"I knew it had to be the Microsoft Building, because they gave me a technically correct but completely useless answer."


Kung-Fu power
Glömde skriva något igår.
Gjorde väl inget speciellt igår. Jobbade på som vanligt.
Kollade runt lite på nätet. Såg en film, eller snarare en klipp. Otroligt välgjort. Man ser inte direkt att det är en datoranimation som man inte läste om det.

Idag börjar dagen men lite jobb som vanligt.
Läste lite om E3 ska starta snart- För er som inte vet vad E3 är kan jag berätta att det är en jättestort spelmässa andra sidan Atlanten. Såg en klipp om kommande spel till PS3, och måste säga att man blir minst sagt sugen på att införskaffar sig en PS3.
Bland annat Resistance 2, Killzone 2, MGS 4 (släppte 2v sen), Little Big World, m.m.
Själv ska jag spara tills Grand Turismo 4 kommer till PS3.

6/30/2008

Tjänare
Måndag igen. Har inte hänt så mycket på helgen. Kollade på några filmer.
Rendition - handlar om en egyptisk/amerikansk som blir anklagad för terrorist attentat som han inte har begått. Han var på fel plats på fel tid och kände fel personer. Det står inte på filmen att det är "bas on a true story" men kan tänka mig att det kan har drabbat en eller två personer. Hemsk om man tänker djupare vad regeringarna äntligen kan göra om dem ville. (FRA har väl snappat upp denna inlägg nu. - terrorist, attentat, amerikansk).
What happens in vegas... - Var överraskad över att det var riktigt kul på vissa scener. Såg det med skeptisk ögon från början. Kunde ju ser vad handlingen skulle blir men det var kul ändå, och jag skrattade in många av scenerna.
Kollade på Lost avsnitt 12,13,14. Vet inte vilken säsong det är på nu men kommande säsong måste vara det sista. Vet inte hur långt dem kan dra ut den....

Diablo 3 ska kolla. Ser grymt ut. Ljudet och grafiken är på hög nivå. Ska blir spännande om det kommer någon beta, så man kan testa ut den. Finns några filmsekvens på gametrailer.

6/27/2008

Kollade resor idag, eller rättare sagt tjejen gjorde det. Resor med fritidsresor till Cala Mayor, till en specifik hotell verka var slut. Så det är bara att leta efter en ny resemål. Hoppas på bättre lycka.

Lite dilemma: när jag lira guitar hero så kan inte tjejen kolla på tv:n, har en liten tv i sovrummet men det är ju så små att man knapp kan ser vilken tangent man ska trycka....
Behöver inte något ny tv men när man ser den här så får man en sånt enorm köp-begär...

Men pengar växer inte på träd... eller?!?

Äntlingen fredag

Sista dag i veckan på jobbet. Alltid lika kul.

Lirade Guitar hero igår. Börjar blir lite bättre tycker jag. Men det är fortfarande bara 3 noter. Kör man ser på 4 noter är jag nog screwed...
Men det är kul som fan. Fast man får ont i vänstra handleden. Vet inte hur jag ska hålla i gitarren så man inte blir konstigt i handen.

Liselott bakade bröd igår, jättegoda. Lasagne var jättegod också.
Älskar henne så mycket!

6/26/2008

Gå in på google och skriv "find Chuck Norris" och klicka sen på jag-har-tur-knappen eller den engelska motsvarigheten
LOL - kul video.

Hehe - Roligt reklam

2006-06-26 11:39

Liselotte: Fick reda från tjejen att hon hade drömt konstigt. Verklingen! Hon drömde att hon blev stjuten och skulle ringa mig och säga förväl. Men då gjorde jag slut istället?!? :P Elak eller hur? Hon drömmer så konstigt...

Aion news: jameinkaiser på aionsource.com forum har översatt två artiklar om det nya område, abyss, på tredje beta fasen.

Naruto: Det är torsdag, vilken betyder att snart ska en ny Naruto manga komma. Det är så jävla spännande tycker jag. Trodde inte jag skulle så hook på en manga tidning när man kan ser anime. Läsa istället för titta?!?! :S
Men det är sååå snyggt ritat. Masashi Kishimoto som har ritat serien är så jävla duktigt. Varje ruta på varje sida är så snyggt och karatärerna känslor och uttryck är ritat så bra så man känner hur karatärerna känner.

2008-06-26

Lirade lite Guitar hero igår. Måste säga att det var svårare än jag trodde. Ingen fingerkoordination alls. Men träning ger färdighet.

FRA har ju som alla vet slagit igenom i riksdag Alla hade en åsikt om lagen, DÅ, men nu är det helt tyst och inte en skit har gjorts. Typisk svenskar, klaga och klaga men inget görs. Alla skriker men ingen gör något, alla vänta på att någon ska tar initiativet. Som när landslaget spelar fotboll typ.
Jag gör inget åt det för jag tror jag kommer kunna krypterar och komma förbi lagen på ett eller annat sätt ändå, och jag skicka ju inte mina hemliga brev igenom hotmail :P


Fotnot: rättade denna inlägg och blogger hittade hotmail som ett stavfel och hade ingen förslag på ändring o.O Dem måste ändå veta vad hotmail är....

6/25/2008

Hero...

Nu har jag hamnat i Guitar Hero träsket jag också... ska hämta min Guitar hero 3 på elgiganten idag. Billigaste stället som jag kunde hitta på prisjakte.se
Beställde från elgiganten-online, kunde hämta den efter 2 timmar (!) när man har lagt order. Det kallar jag snabbt leverans. Men man hämta det i sin närmaste elgigant affär såklart, men ändå. Konstigt inte fler gör så. Kolla en grej på affären, låna en datorn med internet, lägger en beställning, och två timmar senare hämta den i samma affär, för billigare än affär priset!

Lite Aion news: första juli starta tredje beta för spelet. Ska blir spännande och ser allt nytt dem ska introduktiserar. Abyss, RvR och nya area.

4/10/2008

Spel

Wai tipsade om ett mmorpg. Tror att det är OB nu.
Spelet heter Mythos. En Diablo typ spel. Behöver ingen värstig data för att lira heller.

Aion (koreansk beta) Det sista beta testa fasen har börjat igår och kommer vara i några veckor, förhoppningvis så blir det OB och mycket snart *hoppas* en US/EUR beta test snart.
Finns några snygga bilder på Aion Source. Kolla in det! Mycket lovande spel.
Tjenare.
Hann inte skriva något igår för det var väldigt hetisk på jobbet.
Men idag så är det en stor dag, nämligen min dag.
Blir 27 idag. Känns att man börjar blir gammal, börjar närma mig 30 (!!!!!!!)
Herrej***a. Får ser vad som händer idag.

Grattis snyggingen!
Världens bästa person!
/ego :P

4/07/2008

2008-04-07

Måndag.
Fan va helgerna går snabbt. Massa att göra men varken orkade heller hade tid för dem.
Spelade lite CoD 4 i helgen. Rätt kul. Stjuta döda spel. Börjar blir mer fart på utbildningen igen, efter 3 veckor stand-by. Massa läxor och föredrag man ska hinna innan kursen är slut *suck*.

Aion (mmorpg-spel) jag vänta på är inne på 3 CB-phase(/sv Stäng Beta test fas 3).
Längta tills den ska komma ut på U.S marknad så man kan lira det. Verka grym snygg.
Nästa Lineage 2 typ, om ni vet vad det är.

4/03/2008

2008-04-03

Tjenare.
Skrev inte så mycket igår :P
Det var en tekniker från MP-engineering som var här och installerade SolidWorks 2008 på min arbetsdata.
Kul med ett nytt program, men också lite jobbig att lära sig ett nytt programvara.
Den är snyggare och användarvänligare än den gamla Pro Engineer.

Läste på aftonbladet.se om ett tjänst där man tjänade pengar på fildelar, klick här.
Synd det är bara filmer, och att svenska regering motarbeta fildelningen. Men jag tror det kommer får det svårt att stoppa det. Unga svenska är innovativa, vilken alla uppmuntrar dem att var, kommer att komma på en ny sätt.
Hemsk att företag (filmbolagen) med pengar har sånt makt över, polikterna och kanske t.o.m. lagarna. Därför ska man blir rik så man kan påverka till det bättre.

4/02/2008

4/01/2008

2008-04-01 April April din dumma...

Idag är det första April - har inte försökt eller blivit lurad ännu....
Försöker komma på en bra skämt men är lite låg på kreativtet idag.

Annars sitter jag här och rita som vanligt. Fick reda på att dem ska kanske införskaffa en ny datorn (stationär) och en 3D mus, för att underlätta min ritande.
För er som inte vet vad en 3D-mus.
Alltid kul med mer leksaker, speciellt när det är inte betalad från egen planbok :D

HAHAH
Blåste precis Liselotte och Philip, riktigt rejält!
Både gick på det så det smällde om det :P
Philip trodde vi hade fått barn och har köpt lägenhet.
Och Liselotte trodde att en av mina kompisar har varit med en trafikolycka med hemska följder. (Var kanske lite allvar/grymt men det resultatet blev bättre då :P)

Hade tänkt bett en av mina arbetskamrat att spela polis och ringa upp henne om en olycka och en annan kvinnlig att spela sjuksköterska som fick framför "situationen". Men tyckte det var lite väl "real" och skulle skrämma upp henne för mycket, kanske nästa år :P

Ser upp där ute "so I dont get you!"

3/27/2008

Tors: 08-03-27

08:10
Sitter på jobbet och surfar runt lite. Har inte riktigt kommit igång ännu, behöver typ 2 minuter till.
Var med på tipset, inom jobbet bara, satsade 2-1 till HV mot Timrå- och gissa vad det blev för resultat?!? :P Japp 2-1. Skulle kanske satsat lite på det riktiga oddset också, 20ggr pengarna ....
Jaja min vanliga tur.

08:15
Sitter med en ny projekt på praktiken. Ska rita upp en snygg handtag till en lucka som sitter på bussar/bilar. Har börjat rita på den igår. Tycker att det går sådär. Svårt att rita utan att veta vilka begränsningar man ska följa efter, typ måtten och sånt. Ingen grund att rita efter.